Награди, топки и грамоти за спортистите в Симитлийско

Снимки: Община Симитли

Над 80 средношколци се състезаваха на общинските спортни състезания. При изключително спортсменска игра преминаха и тази година състезанията между учениците от община Симитли.

Учениците показаха умения във волейбола, баскетбола и футбола. Сили във волейбола мериха младежите от 11-ти и 12-ти клас от СОУ Крупник и СОУ Симитли. В тази битка надделяха волейболистите от Симитли, които си спечелиха и място в областните ученически игри.

В баскетбола по-добри се оказаха играчите от Крупник. След ожесточена борба баскетболистките завършиха с финалното 10:46 за Крупник. Така те спечелиха първото място в общината и се отправят към областните игри.

Отбори от Долно Осеново, Симитли и Крупник се надпреварваха на терена с коженото кълбо. В групата 5-7 клас на първо място бяха футболистите на Симитли, втори Крупник и третото почетно място остана за Долно Осеново.

При футболните мачове на учениците от 8-и до 10-и клас Симитли отново грабна първото място, този път следвани от Долно Осеново, а футболистите на Крупник в тази възрастова група взеха бронза.

В групата 11-12 клас футболистите от Крупник пребориха симитличани при резултат 5:3 и така взеха купата на победителите.

Въпреки че имаше победители и победени състезанието завърши с приятелски чувства. За всички участници имаше награди, топки и грамоти, които бяха връчени от заместник -кметът Евгения Георгиева, която пожела на всички да продължават да спортуват и да се грижат със спорт за здравето си.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене