Банско отчита успешен туристически сезон

Председателят на туристическата асоциация в Банско Мариана Спасова определи туристическия сезон в курортния град като успешен. Според нея, обаче, финансовият резултат не е добър, заради ниските цени.

Усетило се е липсата на туристи от Русия и Украйна, както и отлив от страна на гръцки туристи, заради блокадата на българо-гръцката граница през месец февруари.

За сметка на това туристи от Турция, Румъния, Македония, Сърбия и Израел не са липсвали. Тъй като все още статистиката се обобщава, не може да се каже дали има ръст или спад на туристи спрямо миналия зимен туристически сезон.

Маркетинг директорът на концесионера на ски зона Банско „Юлен” Иван Обрейков обобщи, че тази година отчитат сезона като добър.

Единственият проблем са опашките пред кабинковата станция, които провокират недоволството на хората. В пиковите моменти кабинката е извозвала между 10 и 12 хил. човека, като се има в предвид, че капацитетът е 2 000 човека на час, което  създава неудобства и опашки.

Банскалии наричат проблема с изграждането на втора кабинка „безумието“ на зелените организации, които се опитват да спрат развитието на един от най-добрите зимни курорти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене