Програмистката, инструктор по бойни изкуства, Леви Каплани от Албания обявена за президентски медалист на АУБ за 2016 г. на рождения й ден

Леви Каплани е тазгодишният Леви Каплани на АУБ. Тя получи престижното звание на рождения си ден от комисията по избор като „носител на промяна“, а почетната грамота й бе връчена от президента Страци Кулински  на тържествена церемония в присъствието на почти всички студенти и преподаватели в АУБ.

Каплани, която след месец ще се дипломира със специалност „Компютърни науки“, получи най-голямото отличие на АУБ заради своя принос и към общността на университета, и към обществото като цяло. Девойката е създател на онлайн платформа, която обучава деца в училища как да програмират, с която тя цели да мотивира повече момичета да изберат компютърните науки за своята бъдеща кариера.

По време на програма за обмен в Щатите Каплани е помагала на други студенти от университета по математика и е обучавала на бойни изкуства деца от семейства в неравностойно положение.

Леви Каплани активно участва в студентския живот на АУБ, а в списъка с нейните постижения и занимания са членство в почетното общество Phi Beta Delta и клуб Bon Appetit и участия в международни конференции. Леви Каплани ще продължи своето образование през есента в докторската програма по компютърни науки в Drexel University на пълна стипендия.

На церемонията беше отличен и студент от магистърската програма за ръководни кадри в София. Преподавателите единодушно определиха Евелина Александрова за студент с изключителни постижения в Executive MBA програмата заради подкрепата към състудентите, активното участие в клас и нейното забележително присъствие и дух.

На церемонията за отличаване на изявени студенти на АУБ в почетния списък на президента попаднаха 142-ма студенти, чийто успех е между 3.80 и 4.00 по четирибалната система за не по-малко от два семестъра. Освен тях студенти от различните специалности в АУБ бяха наградени за своето академично усърдие, извънучебни дейности и принос към университета и обществото. На церемонията бяха отличени и над 100 студенти, които са получили стипендии от АУБ за своите постижения.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене