Цветанов: Парламентарната група на ГЕРБ стои твърдо зад Ирена Коцева

„Почти цялата парламентарна група стои твърдо зад Ирена Коцева“. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента, предаде „Фокус”.

„Това, което категорично мога да заявя е, че цялата парламентарна група, почти без изключение, защото имах възможност с голяма част от тях да разговарям днес, след като това нещо беше излязло от сутрешния репортаж за възможни корупции и други интерпретации е, че цялата парламентарна група стои твърдо зад Ирена Коцева”, каза той във връзка с медийното разследване, което показа, че съпругът на депутата от ГЕРБ Ирина Коцева е получил обществена поръчка за 60 000 лв. за доставката на нови спирки за градския транспорт в София.

„Цялата парламентарна група имат желание да бъде направена среща, на която да бъде изслушана Коцева и това ще бъде направено в първия възможен работен ден на извънредното заседание – вторник 26 април“, съобщи Цветанов.

По думите му, когато е разговарял с Коцева се е оказало, че има проведена обществена поръчка и са спазени всички законови изисквания – имало е няколко фирми, които са участвали, нямало е нито една фирма, която да е обжалвала поръчката.

„Парламентарната група е доста притеснена от начина, по който се интерпретира в публичното пространство един достоен човек и неговите качества. Да вменяваме вина за нещо, което още не е доказано, не смятам, че е редно”, каза Цветанов. Той каза, че Ирена Коцева е заявила, че е готова да си подаде оставката.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене