Шофьорите в Пиринско се обединиха в сдружение, не искат блокада на Кулата

Съюз на българските транспортни работници бе учреден със седалище в Благоевград. Идеята за създаването на браншовата организация дошла след блокадата на границата от гръцките фермери. „Решихме, че по този начин по-лесно ще се обединим и ще отстояваме нашите права“, обяни Веселин Дангов от Дупница, който е сред учредителите.

В организацията членуват шофьори, а не превозвачи. Дангов увери, че са против пълна блокада на границата по великденските празници от родните превозвачи, защото най-потъревши пак ще са международните водачи на тирове, а не гръцките фермери, които си обработват земята и въобще не смятат да пътуват.

„На практика ще се спре с тази блокада прибирането на българските шофьори в родината за празниците. Загуби ще има и за туризма ни, и за заетите в сферата на услугите в пограничните райони. Затова смятаме, че не бива да се стига до пълна блокада. Това няма да вразуми гърците, а само ще удари икономиката ни”, твърди Дангов. Той очаква в следващите дни инициаторите на бъдещата блокада да влязат в преговори и с останалите хора в бранша, както и със самите шофьори, които ще са засегнати пряко от протестни действия на границата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене