Най-големият факултет на ЮЗУ раздаде дипломите си днес

Синът на областния управител Бисер Михайлов – Николай завърши „Право“

500 абсолвенти от Правно-исторически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ днес получиха своите дипломи.  25 са отличниците на факултета, като най-много са отличниците завършващи „Право“-10, следвани от „Международни отношения“  и „Връзки с обществеността“ с по петима отличници, „Публична администрация“ -4-ма и „Европеистика“ -1.

5Пълния отличник на випуска е Катерина Уржанова, която завършва специалност Връзки с обществеността.

7Сред дипломиращите се тази година е и синът на областния управител на Пиринско Бисер Михайлов – Николай. Той завършва „Право“, като от доста време вече помага в адвокатска кантора.

8„Чувствам се разбира се горд. Радвам се че синът ми завършва университета, който и аз съм завършил, за мен е чест синът ми да се дипломира в Благоевградския университет“, сподели областният управител.

9Той добави че синът му сам е избрал да завърши специалност „Право“ и не е бил повлиян от никой.

13„Радвам се, че продължава традицията в семейството. Пожелавам му на първо място да е жив и здрав, с упоритост да постига желанията си“, пожела още Михайлов старши. 

Абсолвентите по традиция бяха поздравени от декана на факултета проф. Габриела Белова. В празничния ден тя подчерта, че дипломите са само основата, върху която от тук насетне завършващите ще градят своята бъдеща професионална кариера.

„В продължение на няколко години вашите преподаватели ви предаваха своите знания. Днес вие завършвате специалности, които обогатяват универсалното познание за право и справедливост и подкрепят въвеждането в България на нов тип европейско мислене и нов тип европейски стандарти“, сподели в словото си дeканът.

„Скъпи абсолвенти, съвсем скоро вие ще направлявате съдбините на нашата страна. В условията на бързо променящата се национална действителност, вашият принос на млади, високоподготвени специалисти, ще бъда изключително необходим и ценен. Винаги помнете, че управлението, правото, дипломацията не могат да съществуват без морала – морал, свързан с умението да общуваш и да носиш отговорност, както пред всеки един човек поотделно, така и пред обществото като цяло“, посъветва завършващите проф. Белова.

Абсолвентите бяха поздравени и от името на ректора на университета доц. Борислав Юруков и от името на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов, които са извън страната.

Дипломите на отличниците и плакети от Ректора на университета бяха връчени от Павел Иванов, изпълнителен директор на Института по публична администрация към Министерски съвет на Република България и заместник ректора на ЮЗУ доц. Георги Апостолов.

Сред официалните гости на дипломирането бяха Незабравка Стоева, член на Висшия съдебен съвет, Катя Бельова, председател на Окръжен съд-Благоевград, адвокат Петко Ненов, зам.-председател на адвокатската колегия в Благоевград, областният управител Бисер Михайлов, зам.-директорът на ОД на МВР Благоевград Петър Зашев и други.

Специален музикален поздрав към завършващите от специалностите „Право”, „Международни отношения”, „Публична администрация”, „Европеистика”, „История” и „Връзки с обществеността отправиха и ученички от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград.

 

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене