Цветомира Попова от Дупница с отличие на Национална олимпиада по история

За пореден път Гимназия „Христо Ботев“ излъчи отличник на Национална олимпиада по история и цивилизация. Това е дванадесетокласничката Цветомира Попова, която постигна успех Отличен /5.88/.

Успехът на ученичката е резултат от ползотворен труд, усилия и умения, придобити в процеса на обучение в Гимназията.

Олимпиадата е една добра възможност за ученичката да натрупа ценен опит за бъдещите си житейски начинания.

Със своя успех по история Цветомира Попова вписа своето име в летописната книга на Гимназия „Христо Ботев“, редом с миналите изявени ученици Стефи Бедникова – второ място на Радио-олимпиадата през 2005г.,  Божидар Георгиев през 2010 година и Иван Петров – лауреат на Олимпиадата по история и цивилизация през 2013 г.

Това е четвърти голям успех за преподавателката по история и цивилизация Анелия Андонова, която от години работи с ентусиазъм със своите ученици, които от своя страна прославят Гимназията.

Олимпиадата се проведе в гр. Созопол и в нея взеха участие 43 ученици от цялата страна. Националният кръг на олимпиадата по история и цивилизация се организира от МОН, Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ , Регионален инспекторат по образованието – гр. Бургас и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Созопол.

Работите на учениците бяха оценени от Национална комисия в състав – Радостина Николова, която е главен експерт по история към МОН, проф. Красимира Табакова, доц. Тодор Попнеделев /преподаватели от Историческия факултет на СУ/, учители от София и страната.

Основната идея на олимпиадата по история е да мотивира учениците, да предизвика техния интерес към миналото на родния край, на страната, на света.

Всеки ученик има различни интереси, но общото е погледът към всичко онова, което се е случвало и е оставило трайно следа върху начина на мислене, битието на хората, културните ценности, преминали през вековете.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене