67 кофички с разсаден канабис откриха в оранжерия в Яворница, задържаха четирима с дрога в Банско

При проведената през изминалото денонощие мащабна и успешна полицейска акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества са задържани петима души, които ще бъдат изправени пред съда за притежание на опасни наркотици.

В хода на операцията служители на РУ-Петрич са извършили проверка на оражнерия в имот в петричкото село Яворница, обитаван от 41-годишния И.В. от селото. В оранжерията са намерени около 67 кофички със селени тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис.

41-годишният мъж е задържан със заповед до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354В, ал.1, пр.2 от НК.

Полицейската акция, проведена от служителите на РУ-Банско, през изминалата нощ е завършила с 4 ареста на лица, заловени с големи количества наркотици.

Извършени са лични обиски по реда на чл. 161, ал. 2 от НК на 30-годишния Й.Р. и 33-годишния К.Р. от Банско, както и на И.М. на 27 години от Разлог и Г.Г. на 27 години от Добрич.

Униформените от Банско са извършили и претърсвания и изземване на наркотици от квартирите и леките автомобили на въпросните лица.

Открити и иззети са около 22 пакетчета с марихуана, 4 топчета с кокаин, 4 топчета с амфетамин и 4 хапчета екстази.

И четиримата мъже са задържани със заповед до 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство  за извършено престъпление по чл.354А, ал.1 пр.2 от НК, като работата по случая продължава.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене