ВИДЕО: Единадесетгодишен поет от Гоце Делчев издаде две стихосбирки, готви трета

Единадесетгодишният Евангелос-Николаос Пападопулос от Гоце Делчев представи на своите съученици от Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев двете си стихосбирки. Четвъртокласникът сподели и идеята си за трета книжка, издаването на която в най-скоро време предстои.

В знак на обич към съучениците си, приятели и близки и по повод рождения си ден, Ники Пападопулос подари на всеки по една своя книга и спретна щур купон за близките си, а майката на талантливото дете – Любка Пападопуло благодари на издателите на книгите на сина й и за подкрепата на общината.

Литературните опити на младия поет от Гоце Делчев са високо оценени от различни поетични конкурси на междуучилищно и национално ниво, за което е удостоен с множество сертификати и почетни грамоти. Гордостта на младия поет са първо място в детския конкурс „Златен Явор“ през 2014 г. и специалната награда на сп. „Аз съм българче“ за участие в конкурса „Нарисувай ми слънце“, където бе публикувано стихотворението му „Първокласник“.

Николаос Пападопулос е роден през 2005 г. в Република Гърция, но по-късно семейството се мести в Гоце Делчев – родния град на майка му. Още от най-ранна възраст показва изключителна привързаност към различните изкуства. Негова голяма слабост са литературата и музиката. В момента Ники изучава активно пиано и тамбура…

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене