Синът на Хр. Бисеров прави второ предприятие в Пернишко, ще произвежда биогориво от слънчогледови люспи

Фирмата на сина на ексдепутата от ДПС Христо Бисеров – Ивайло Главников, е с намерение да строи второ предприятие в Пернишко. „Солар Вижън“ ООД има инвестиционно намерение за изграждане на инсталация за производство на индустриално гориво от  твърда и течна фракция с използването като суровина на растителна биомаса от слънчогледови люспи и по-конкретно произведени от тях пелети или брикети. Заводът ще се намира в Батановци.

Дружеството, което е специализирано в изграждането на соларни паркове, само преди няколко седмици заяви намерение да гради в Земенско инсталация за преработка на пластмасови отпадъци, каучукови и гумени остатъци, излезли от употреба гуми, както и на суровини, които не се явяват отпадъци – биомаса и гумен гранулат.

Ивайло Главников има дялово участие от 30% в „Солар Вижън“. Той развива крупен бизнес в областта на възобновяемите енергийни източници. През 2013 г. бе разследван заедно с баща си за пране на пари и данъчни измами. Делото срещу двамата бе прекратено наскоро заради изтичане срока за повдигане на обвинение, който е 2 години.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене