Засекретиха делото за наркотиците срещу Иван Стойчев-Дилъра заради СРС-та

Съдът засекрети делото срещу Иван Стойчев-Дилъра, който е обвинен за държане на амфетамини. Наказателният процес се гледа при закрити врати заради използваните СРС-та при разследването.

За това, че Дилъра бе закован, след като полицаите го подслушвали, се разбра още когато бе арестуван, на делото при разглеждане на мярката му за неотклонение. Тогава прокурор Елица Калпачка бе построила цялата си обвинителна пледоария върху свидетелските показания на полицаите.

Едно от най-важните беше на Тодор Николов от ГД „Национална полиция“ за засечените разговори между Дилъра и Филип Методиев-Фетата за наркосделка, като за целта полицаите бяха иззели трафични данни. Разговорът е прихванат на 24 ноември 2014 г. и късно вечерта Дилъра бе арестуван. Благоевградските полицаи зачакали на ул. „Кръстьо Асенов” № 5 и в 21.20 часа видели да спира лек автомобил „Ланчия“, от който слязъл Фетата. Той се качил на четвъртия етаж на жилищната кооперация, където живее Дилъра, и след 15 минути, когато излязъл, бил пресрещнат от ченгетата. Те го попитали дали държи забранени вещества и той признал, че има у себе си хероин, който купил за лични нужди.

При направения обиск са намерени кафяви топчета с тегло 13 грама. Фетата е задържан, а полицаите се отправили към жилището на Дилъра и позвънили, като се оповестили и гласово с викове: „Отвори, полиция!”. Иван Стойчев им отворил след около 5 минути, като през това време криминалистите чули как няколко пъти се пуска вода от кранчето на тоалетната. Щом влезли в апартамента, започнали обиск и претърсване, при което открили кафеникав прах по тоалетната чиния, който реагирал положително на хероин при полевия наркотест. Същия прах имало и по пластична карта, която намерили в съдомиялната. Полицаите иззели 8 хапчета с надпис „MTMI”, около грам и половина, за които Иван Стойчев обяснил, че ги ползва за виагра, както и 4 мобилни телефони и СИМ карти.

Дилъра е арестуван през нощта и обвинен за държане на амфетамини – екстази, след като излезли резултатите от физико-химичната експертиза в НИКК на МВР.

След като изкара известно време в ареста, Иван Стойчев-Дилъра излезе на свобода под парична гаранция.

Фетата също бе обвинен за наркотици, но сключи споразумение да влезе в затвора за година и половина, както и да плати 2000 лв. глоба. Миналата година той бе осъден на 4 години и половина затвор заради продажба на хероин на двама наркомани в района на 11-то основно училище „Христо Ботев“ в жк „Еленово“. Фетата, който се беше превърнал в развалина заради дрогата, наскоро почина в затвора, но преди да се спомине, е разпитан като свидетел на делото срещу Дилъра.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене