ВИДЕО: Германска фирма сертифицира 10 ученика от НПГ „Д. Талев“ в Гоце Делчев

 

Десет ученика от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев се завърнаха наскоро от Германия, където бяха на стаж по проект „Еразъм +“. Учениците бяха назначени като реални работници във фирма, производството на която е свързана пряко с изучаваните от тях специалности. От приложените от тях умения, придобити в училището, е впечатлен и работодателят, който предложи на някои от тях постоянна работа във фирмата. Пред камерата на Топ Преса ученици и придружаващите ги учители разказаха впечатленията си от стажа в Германия.

Директорът на НПГ „Димитър Талев“ Мария Георгиева благодари на учениците за това, че оценяват високо придобитите знания по изучаваните от тях специалности и за достойното им представяне на стажа в Германия. Тя връчи и получените от там сертификати за завършена практика в немската фирма.

Проектът „Еразъм плюс“ се реализира по програма „Учение през целия живот – център за развитие на човешките ресурси“ на ЕС. Той е насочен към повишаване качеството на професионалното образование и цели изграждането на Европейското пространство за професионално образование, насърчава иновативните процеси и трансфера на знания и технологии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене