Село Кулата блокира пътя за Гърция

106981-pat-dupki

Жители на петричкото село Кулата са готови да затворят шосето за Гърция, което минава през населеното място. Заради строителството на Лот 4 от Автомагистрала „Струма“ вече над 2 години целият трафик от автомобили е през това селище и съседните Марино поле и Чучулигово, пишеstandartnews.com. Местните хора твърдят, че заради преминаването на тирове денонощно са подложени на стрес.

„Шумът от камионите е страшен, от тежестта им част от стените на къщите ни са напукани, а пътят е осеян с дупки. Ремонтираната преди две години пътна настилка вече е съсипана, а на много места колите са изкъртили и тротоарните плочки“, жалват се жители на пограничното село. Те не вярват, че участъкът на автомагистралата от Сандански до Кулата ще бъде завършен в срок до края на юли.

В селото създадоха Инициативен комитет, който ще изпрати до кмета на община Петрич Вельо Илиев искане за протест и блокиране на пътя, който е част от общинската мрежа.

„Разбирам тревогите на хората, защото през населените места минава целия автомобилен поток от и към Гърция. Над 2 години са подложени на същински терор. Ако внесат искане за мирен протест и затваряне на шосето, ще го обсъдя с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и тогава ще се произнесем“, заяви общинският градоначалник Вельо Илиев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене