Подписване на договор за ВиК Асоциацията

DSC04200В качеството си на Председател на Асоциация по ВиК – Благоевград,  областният управител Бисер Михайлов свика извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК, което днес прие решение за сключване на Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите между Асоциацията по ВиК на обособената територия и ВиК оператор – гр. Благоевград.

С договора Асоциацията по ВиК Благоевград, в която членуват  11 общини  възлага на ВиК оператора стопанисването, поддържането и експлоатацията на ВиК системите и съоръженията, както и предоставянето на ВиК услугите в област Благоевград.

DSC04208„С подписването на договора, искрено се надявам да се осигури подобряване състоянието на инфраструктурата, по-високо качество и ефективност на ВиК услугите, консолидиране на територията, бъдеща възможност за усвояване на средства от фондовете на ЕС, защото Европейските фондове са основният финансов инструмент, който ще ползваме за обновяване на водните системи“ – подчерта Областният управител и допълни, че въпреки трудностите поредната стъпка по отношение на водната реформа в област Благоевград  вече е факт.

DSC04211С подписването на договора ВиК дружеството се ангажира да поддържа съществуващите ВиК системи, които включват 82 водоизточника, 387 км довеждащи водопроводи, 365 км разпределителна водопроводна мрежа, 374 км канализационна мрежа. Освен това дружеството се ангажира да изгради нови съоръжения, да направи капиталови инвестиции в размер на 21, 761 млн. лв. и да намали загубите на вода до 35 %.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене