Баща и син Раян и Борис Стaйкови спечелиха купата на „Престиж Бизнес” и „Екохимпром” в „Пирин Голф и Кънтри Клуб”

15-годишния Раян Стайков и неговият баща Борис Стайков станаха победители в голф турнира на „Пирин Голф и Кънтри Клуб”

Спортната надпревара в полите на Пирин планина се проведе на 16 април със съдействието на фирмите „Престиж Бизнес” и „Екохимпром”, които за четвърта поредна година подкрепиха голфа. Над 50 голф участници премериха сили в турнира.

Участниците в турнира играха скрембъл, в отбори по двама на шампионското игрище „Ян Уузнам”, на 18 дупки.

Първото място спечели отборът на 15-годишния Раян Стайков и неговият баща Борис Стайков с отборен резултат от 47 нетни стейбълфорд точки и по-добра игра на последните девет дупки. На второ място се класира отборът на 17-годишния Борислав Крачанов от Разлог, възпитаник на детската школа по голф в „Пирин Голф и Кънтри Клуб” и неговият партньор Филип Димитров, член на голф клуба, с общ резултат също от 47 нетни стейбълфорд точки, но с по-висок хендикап. Третото място с 44 нетни стейбълфорд точки, спечели отборът на Пламен Мицански и Младен Стоянов.

Организаторите бяха определили и две специални награди – „Най-дълъг първоначален удар” на 11-ата дупка и „Най-близо до дупката”, на 15-ата дупка, на игрище „Ян Уузнам”. Наградата за най-дълъг удар спечели 15-годишният победител в състезанието Раян Стайков, а най-близо до дупката падна топката на македонеца и член на голф клуб „Пирин’’ Игор Стоименов, на 1,55 м от флага.пирин голф

Управителят на фирма „Екохимпром” Кольо Димитров благодари на всички присъстващи, че и тази година са станали част от турнира. От името на „Престиж Бизнес” и „Екохимпром” той връчи наградите на победителите – специално изработени трофеи и ваучери за покупка на стоки от про-шоп на „Пирин Голф и Кънтри Клуб”.

След церемонията по награждаване голф участниците и техните приятели се насладиха на коктейл в ресторант „Клуб хаус”.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене