Банскалийката Е. Думанова и партньорът й Б. Елкин четвърти на престижен фестивал в Молдова

Елена Думанова (вляво) и Божидар Елкин (вдясно) спечелиха четвъртото място на фестивала по спортни танци в Молдова

Банскалийката Елена Думанова и партньорът й Божидар Елкин завоюваха четвъртото място на традиционния фестивал на състезателните бални танци –  MOLDOVA DANCE FESTIVAL 2016, който се проведе в столицата на Молдова – Кишинев.
България за пръв път взима участие във фестивала, като танцовата двойка Божидар Елкин-Елена Думанова се съревновава в най-престижната категория – Аматьори ЛАТ. В оспорвана надпревара талантливите ни танцьори мериха сили с елитни танцови двойки от Англия, Италия, Украйна, Гърция и Молдова. След безспорния си успех двойката направи заявка за успешно представяне в предстоящия и най-значим фестивал на балните танци в света – Открития шампионат на Великобритания, който ще се проведе в Блякпул в края на месец май.
Двойката Божидар Елкин- Елена Думанова има зад гърба си редица спечелени медали и купи. През 2014 година те спечелиха поредица от състезания, което ги нареди на челна позиция и станаха първи в ранглистата на България по латиноамерикански танци във възрастова група над 19 години, и заслужено станаха носители  на Купа България.
Общо пет двойки към Българската професионална танцова асоциация (БПТА) взеха участие и представиха страната ни на фестивала на състезателните бални танци в Молдова и успяха да стигнат до финалите и полуфиналите в състезателна категория ЛАТ.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене