Новият кмет на Белица възражда фестивала в Семково

Талантливия и млад кмет на община Белица Радослав Ревански, събужда от дългогодишен зимен сън курорта Семково , като възражда зимния празник провеждан преди години. Дълги години фестивала не съществуваше, поради измислени причини и извинения. Но след стъпването си в длъжност Радослав Ревански е решен да възроди всички забравени традиции на Белица и региона.

Курортен комплекс „Семково” се намира на 17 километра от град Белица, сгушен в полите на Рила / около 1600-1750 м.н.в./. Комплексът е разположен на широки поляни, обграден със смърчови и борови гори. На северозапад и север от курорта се извисяват поредица от красиви върхове От тук се разкрива впечатляваща панорама към величествените върхове на Рила и Пирин.

Природното богатство и съществуващите ски писти и оборудване, автоматично превръщат Семково в курорт за масов ски туризъм и място за ваканция и почивка, популярно от години. Тук активно почиват студентите и преподавателите на българските университети – ТУ, УАСГ, СУ. В Семково са изградени различни почивни и ведомствени станции и няколко хотела. По-известни са: хижа Семково, хотел Рила, хотел Бор, вилно селище „Света гора” и др.

Семково има седем ски писти с обща дължина от 4 км, обслужвани от осем ски влека. Три от тях са на северните склонове и са сравнително трудни. Пистите покрай курорта са с малък наклон и са относително лесни и подходящи за масов спорт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене