Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент! Вижте позабравени лица от българската политика

Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент.

„Това са теми, които са извън целта и на срещата, и на моите намерения“, заяви царят преди да влезе на първата среща на НДСВ в пълен състав от близо 10 години насам.

Над 150 жълти депутати от 2 мандата на парламента, министри и зам-министри от два кабинета се събраха в сградата на Научно-техническите съюзи в София.

Мястото е избрано знаково, защото именно от тук тръгна НДСВ през 2001 г. Събитието се провежда и броени дни след 6-и април – датата, на която през 2001 г царят обяви влизането си в политиката.

„Чудесна инициатива“, каза Симеон и похвали организаторките Анелия Мингова и Ваня Цветкова. Запитан защо 15 години по-късно НДСВ не е онази партия, която печели доверието на над 1 милион души, царят отговори:

„Питайте хората“.

„Цял живот съм бил в политиката. Човек може да продължи в нея и по друг начин, а не да действа от някакви специални длъжности“, коментира още Симеон слуховете, че би се кандидатирал за президент и ги определи като спекулации.

Минути по-рано обаче на влизане за срещата, настоящият съпредседател на НДСВ Станимир Илчев обяви, че желанието на огромното мнозинство от царистите е царят да се върне в политиката. Според него, за да бъде издигнат Симеон за президент, трите основни партии в момента – ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да проведат консултации и „ако са честни, откровени и обективни, ще стигнат до извода, че Симеон е много подходящ за държавен глава“.

Той обаче изрази съмнение, че подобна визия ще споходи тези три партии, но това било възможна хипотеза, пише 24 часа.

„Трябва да бъде дадена възможност на царя да се занимава в по-широк аспект с обществено-политически дейности“, смята Илчев.

Станимир Илчев СНИМКА: 24 часа

„Той го прави, но в момента институциите загърбват много често личността и усилията му и не може да се очаква, че ефектът от дейността му би бил доста голям“, допълни той.

Според Илчев не се използва достатъчно предимството, че царят има скъсени контакти с минимум 7 династични фамилии в Европа и три дузини действащи и доскоро действащи политици. Затова той имал потенциал и би било чудесно да участва активно в политическите процеси.  

Гергана Паси и Валери Цеков; Снимки: Николай Литов СНИМКА: 24 часа

Николай Василев СНИМКА: 24 часа

Камелия Касабова

Нонка Матова, Ралица Агайн, Камелия Касабова СНИМКА: 24 часа

Весела Драганова , Даниел Вълчев и съпругата му Милена

Симеон СНИМКА: 24 часа

Симеон Сакскобургготски

Мария Дивизиева

Румен Миланов

Теодора Дренска и Нина Чилова

Пламен Панайотов и Анелия Мингова СНИМКА: 24 часа

Меглена Кунева СНИМКА: 24 часа

Антония Първанова

Николай Свинаров и Илко Димитров

Борислав Ралчев СНИМКА: 24 часа

Меглена Тачева СНИМКА: 24 часа

Илчо Дуганов и Васил Иванов- Лучано

Валентин Милтенов и Ваня Цветкова СНИМКА: 24 часа

Симеон Сакскобургготски се поздравява с Пламен Панайотов, когото преди 9 г. изключи от НДСВ. СНИМКА: 24 часа

Обща снимка СНИМКА: 24 часа
struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене