Остава ли кмет Румен Томов става ясно в понеделник

Развръзката по казуса с делото на благоевградския кмет Румен Томов най- сетне ще стане ясна. Очакванията са това да се случи още в понеделник, защото от 13 април ВАС ще започне да обявява изготвените и подписани вече съдебни актове, които ще бъдат публикувани на интернет страницата на съда.

В продължение на месец тази практика бе преустановена след като бе въведено извънредно положение в страната, като съдилищата затвориха врати и останаха за разглеждане само определен кръг дела, пише в. „Струма“. В понеделник депутатите приеха поправки в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, част от които свързани с работата на съдилищата и с това кои срокове по дела ще текат по време на извънредното положение.

Днес председателят на ВАС Георги Чолаков издаде поредица от заповеди, с които се регламентира образуването, администрирането и насрочването на делата, както и организацията на работа на ВАС през следващите месеци, стана ясно от съобщение на пресцентъра.

„От 13 април ВАС възобновява образуването и администрирането на делата. Разпорежданията на председателите на отделения ще бъдат публикувани на интернет страницата на ВАС, но ще бъдат връчвани на страните след края на извънредното положение.

Съобщения ще бъдат връчвани единствено по делата, попадащи в приложното поле на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, а останалите – след края на извънредното положение.

От същата дата ще бъдат обявявани и публикувани на интернет страницата на съда изготвените и подписани вече съдебни актове. Съобщения до страните за подлежащите на обжалване актове, за времето на извънредното положение, ще се изпращат само по делата, попадащи в приложението към чл. 3, т. 1 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. А останалите – ще бъдат съобщавани на страните след края на извънредното положение“, се казва в днешното съобщение на пресцентъра на ВАС.

strumadnes.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене