Съдят 25-годишния Алил Спахиев от Ваклиново, причинил смъртта на баба си и ранил тежко майка си при ПТП край Долен

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу 25-годишния Алил Спахиев от Сатовчанското село Ваклиново за причиняване на смърт по непредпазливост на 73-годишната му баба Атидже Спахиева по време на тежка катастрофа, станала на 5 декември 2014 г. около 15:30 часа на пътя между селата Долен и Долно Дряново.

Според обвинението, управляваният от подсъдимия водач лек автомобил „Опел Астра“ му бил преотстъпен от собственика Ш.А.С., също от Ваклиново, да заведе за преглед и изследвания в болницата в Гоце Делчев баба си Атидже и 44-годишната си майка Рафие Спахиева.

При направените експертни обследвания на катастрофата за изясняване на причините и виновните лица, експертите установили, че младият водач, тогава 23-годишен, е направил десетки нарушения на Закона за движение по пътищата, което довело до нелепия инцидент.

Направените множество експертизи сочат, че Алил Спахиев е предприел изпреварване с превишена скорост на движещ се пред него лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от К.К.Ч. от село Вълкосел, което представлява напълно забранена от закона маневра, тъй като разстоянието на видимост било ограничено от 20-22 метра до близкия десен завой.

Според експертите, при изпреварването, Алил Спахиев е нарушил и забраната за застъпване на надлъжната пътна маркировка и, навлизайки в насрещното платно, се забил челно в „Хюндай Теракин“, собственост на Ю.К.Т. от село Долен, но управляван в същия момент от В.Е.Н. от Кочан.

При зверския удар, предизвикан в резултат на необмислената и рискова маневра от страна на младежа, на място починала 73-годишната му баба Атидже, която се возела на предната седалка до него.

Майка му получила тежка черепно-мозъчна травма, контузия на гръден кош и кръвонасядания на двете подбедрици, които травми временно застрашавали живота й.

Внесеният в съда обвинителен акт срещу Алил Спахиев е за извършено от него престъпление по чл.343 и 342.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене