ВИДЕО: Три точки изтръгна Пирин Гоце Делчев като домакин след измъчена победа срещу Велбъжд Кюстендил

Отборът на „Пирин“ (Гоце Делчев) взе изключително важна победа срещу „Велбъжд“ (Кюстендил) с 2:1 след напрегнат двубой. Със заработените 3 точки неврокопчани се изкачиха с позиция нагоре и вече има 25 т. в актива си.
В герой за отбора от града край Места се превърна завърналият се във футбола след двегодишно отсъствие Георги Калайджиев. Опитният футболист напомни за себе си, след като отбеляза и двете попадения за своя отбор. Тимът бе покрит и от късмета, след като кюстендилци бяха по-активният отбор и по-често водеше играта, създавайки повече голови ситуации.
Първо той се разписа в 17-та мин., след като получи отлична топка от Ахмед Адемов и откри резултата при първата по-сериозна опасност пред вратата на „Велбъжд“. След няколко техни пропуска в 40-та мин. те успяха да изравнят чрез Атанас Панков, който бе изпуснат от защитата и с хубав удар прати топката в долния десен ъгъл.
През второто полувреме гостите продължиха да бъдат по-активният отбор и създадоха доста голови ситуации пред вратата на „Пирин“. Неврокопчани също отвърнаха с опасни атаки като и двамата вратари – Николай Шоколарев – „Пирин“ (Гоце Делчев) и Кирил Кирилов на кюстендилците, имаха доста добри прояви пред голлиниите на своите врати.
В последната минута от продължението бе даден пряк свободен удар пред вратата на гостите. Георги Калайджиев се нагърби с изпълнението, а при последвалото изпълнение топката срещна тяло от стената и тя влетя неспасяемо във вратата на гостите за радост на футболисти, треньори и фенове, с което бе оформено крайното 2:1.
„Топ Преса“ отново предлага на любителите на футбола разширен репортаж и от този мач и мнението на наставниците на двата отбора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене