Кандидат-шофьорите влизат в специални кабини за листовките

Теоретичният шофьорски изпит да се провежда в специална кабина, отделна за всеки кандидат, с видеонаблюдение и възможност за проследяване през интернет.

Това е една от мерките за борба с корупцията в Държавната автомобилна инспекция, които се обсъждат в транспортното министерство.

Заедно с това се подготвя разделянето на Закона за движение по пътищата на три нови закона, съобщи ресорният министър Ивайло Московски. В отговор на искането на ДСБ за незабавната му оставка, той заяви, че към момента премиерът Борисов не я иска, но той винаги има готовност да си тръгне.

„Всеки един кандидат вече ще влиза в отделно помещение, което ще е шумозаглушено, изолирано по всякакъв начин. Няма да има субективен фактор. Изцяло по електронен път ще се провеждат тези изпити. Обсъждаме варианта евентуално до видеонаблюдението да има достъп и през интернет за гражданите и обществеността. Юристите само трябва да кажат дали е възможно, иначе ние сме съгласни да го направим. Правят се 3 отделни закона. Единият ще е изцяло относно подготовка, обучение, школи, квалификация на отделните категории водачи. Вторият ще касае типизация на превозните средства, заедно със закона за автосервизите и дейността. Третият закон ще е изцяло за движение по пътищата“, добави Московски.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене