Община Разлог улеснява жителите с нови електронни и данъчни услуги

Подобрението на услугите за гражданите Община Разлог прави с оглед улесняване на хората при използването на различни видове услуги, които администрацията е модернизирала със собствени усилия и средства. На жителите на града  и населените места, ОбА-Разлог предлага обслужване чрез сайта на общината.  Чрез секция „Е- Услуги“ в сайта, хората могат да подават онлайн заявления за 20 услуги, сред които са гражданско състояние, териториално и селищно устройство и  услуги в областта на местните данъци и такси.

Община Разлог въведе и принципите на комплексното административно обслужване (КАО). За целта е наложено служебно събиране на доказателства, предоставяне на административни услуги чрез различни канали и автоматизиране на процесите по предоставянето им. Същевременно във Фронт офиса на общината могат да бъдат подавани искания за издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения от органите по приходите, без да е необходимо да се ходи до съответната териториална дирекция на НАП, за снабдяване с документа.

От 2013 г. в кметствата на  всички населени места в община Разлог се заплащат  местните данъци и такси, а от този месец могат да се подават и заявления за различни административни услуги, извършвани в общината. Готовите документи също ще се получават в кметствата.  Това ще улесни жителите на населени места, като им спестява време и средства за пътуване до града.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене