Слънчево и топло в Югозапада днес

Днес преди обяд Западна, а след обяд и над Централна България ще се установи предимно слънчево време. Над Източна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превали краткотрайно, а след обяд в североизточните райони е възможно и да прегърми. Вечерта валежите и в източните райони ще спрат и облачността и там ще се разкъса. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще стихне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18° и 23°.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 22°, а минималната 8°,

Банско 21°/7°,

Разлог 22°/8°,

Дупница 21°/6°,

Кюстендил 21°/7°,

Перник 21°/7°,

Гоце Делчев 25°/9°,

Сандански 22°/11°,

Петрич 22°/11°

 

 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април – слабо ще се повиши.

Над планините в Западна България ще бъде предимно слънчево, докато над масивите в Източна – облачността ще е значителна, все още на отделни места с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен, по билата и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и все още на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимални температури – между 16° и 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 10-12°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене