Гръцки министър обеща на колегата си Румяна Бъчварова да не отварят бежански лагер край границата, в близост до Гоце Делчев

След новината за създаване на бежански лагер край границата, на няколко километра от Гоце Делчев, министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова е провела телефонен разговор с колегата си Николаос Тоскас – алтернативен министър за обществен ред и защита на гражданите на Гърция.

Според информация на прес центъра на МВР, двамата министри са обсъдили актуалната обстановка в южната ни съседка, свързана с нелегалните мигранти. Министър Тоскас е уверил, че Гърция няма да изгражда имигрантски център за настаняване, т.нар. хот спот, в близост до границата ни, включително – в района на Драма.

Остава само министър Тоскас и гръцкото правителство да удържат на думата си и наистина гръцкото правителство да е променило решението си да прави втори бежански лагер в бившия лагер за деца на митрополията край граничното село Гранитис, на няколко километра от ГКПП „Илинден – Ексохи“, информация потвърдена в петък от заместник областния управител на Драма Аргирис Патакакис, шефа на полицията Георгис Павлидис и заместник кмета на Като Неврокопи, в чиято община е село Гранитис – Лефтерис Тамбуридис.

Въпреки уверенията на гръцкия министър, неделните издания в региона на Драма и Кавала публикуваха информация, че 400 души бежанци ще бъдат преместени от лагера в Неа Карвали в Гранитис.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене