Масова хайка на КАТ: Погват колите със затъмнени стъкла и шумни двигатели!

Спипаните в нарушение автомобили ще бъдат спрени от движение

Пътните полицаи ще спират автомобили с махнати гърнета или преправени двигатели. Става дума за коли, чиито собственици умишлено са увеличили мощността им. Те също ще бъдат спирани от движение до отстраняване на нередностите. Според катаджиите това ще е по-ефективно от глобите.

Освен това полицаите ще спират от движение всички коли със затъмнени предни стъкла. Досега за нефабрично слънцезащитно фолио, залепено отвътре на панорамното или на предните две странични стъкла, водачът се наказваше само с глоба от 20 лева.

С новите правила няма да може да се обжалва, а паричната санкция скача пет пъти. Колите ще се връщат отново на пътя, веднага след плащане на глобата, отстраняване на неправилно залепеното фолио и преминаването през технически преглед в КАТ.

Припомняме, че от вторник влезе в сила и служебното дерегистриране на коли без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Регистрациите ще се възстановяват също автоматично – при предоставяне на данни от Гаранционния фонд, или по желание на собственика след представяне на валидна застраховка „Гражданска отговорност“, припомня бнт. Глобата за несключена задължителна застраховка обаче пада от 400 на 250 лв. за физическо лице.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене