Клошар от Вълкосел подпали гаража на съседите, изгоряха автомобил, трактор и друга техника

Около 05:50 часа в сатовчанското село Вълкосел пламна гаражът на Мустафа Дрелев, изгоряха намиращите се вътре лек автомобил, трактор, друга техника и вещи на семейството. Пожарът тръгнал от опакованата с полиетилен колиба на местния клошар и самотник Асан Караахмедов /Цанки/, който рано сутринта, като се събудил, си запалил огън пред колибата да се стопли. Пламъците обаче обхванали гаража на съседа му Мустафа Дрелев. Докато се събудят съседите и докато реагира местният противопожарен отряд, пламъците унищожили гаража и всичко, намиращо се в него. На място е пристигнал и екип от професионални огнеборци от Гоце Делчев, както и линейка за оказване на помощ на евентуално пострадали от пожара. Нанесените щети в подпаления гараж на семейство Дрелеви са големи и са в процес на изясняване.

Жители на Вълкосел определиха случилото се като безотговорен акт на предупреждавания многократно самотник Асан Караахмедов да не пали огньове пред колибата си. Цанки живее в найлоновата си колиба в двора на бившата си къща, която той сам разрушил след свои експериментални ремонти. Жилището, макар и старо, било здраво и хубаво, докато била жива майка му, която починала преди доста години, разказаха след пожара вълкоселчани. Останал сам, без работа и без никакви доходи, Асан Карахмедов започнал да го ремонтира по странен начин – вземал материали от едната страна, като подкопавал сградата и ги влагал в другата, докато накрая всичко рухнало. Така си направил найлонова колиба и заживял в нея.

Самотникът получавал храна от социалния патронаж, за което се погрижили от общината, но основно преживявал от просия и от това, което си намери в кофите за смет. Запознати коментираха още, че от страх да не се подпали Цанки избягвал да пали огън вътре в колибата си, а имал навика да го прави пред „палатката” си, представяйки си, че е на къмпинг.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене