ВИДЕО: Книги на известни историци, свързани с Априлското въстание, представиха снощи в Гоце Делчев

Новоизлезлите книги: „Априлското въстание и възникването на Княжество България“ и „Българският възрожденски дух“ на академик Константин Косев и двутомникът на академик Георги Марков „Друга история на най-голямата война“ представиха снощи в Гоце Делчев. Да промоцират книгата в районния музей на Гоце Делчев снощи бяха директорът на издателство „Захари Стоянов“ Иван Гранитски и единият от авторите Георги Марков.
Книгите са есенцията на научни изследвания за един период от повече от пет века, като акцентът на дебатите с гражданите падна върху новия поглед и тълкуването на Априлското въстание от историкА академик Константин Косев.
Своите забележителни изследвания върху Втората световна война, събрани в двутомника „Друга история на войната“, академик Георги Марков представи в две книги: „Разгарянето на пожара“ и „Светът в пламъци“.
Гостите отговаряха изчерпателно на зададените от граждани въпроси, свързани със спорни събития около Априлското въстание. Академик Георги Марков и издателят Иван Гранитски са чести гости на община Гоце Делчев. Снощното събитие, инициирано отново от общинската управа, бе посветено на 140 години от Априлското въстание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене