Connect with us

Светско

Редица инициативи за Световния ден на ромите в Кюстендил

Published

on

Сдружение „Ларго“ организира Кръгла маса, изложба и други мероприятия по случай 8-ми април, когато се отбелязва Световния ден на ромите.

На Първия световен ромски конгрес, състоял се от 8 до 12 април 1971 г. в Лондон, Великобритания, датата 8-ми април е обявена за Световен ден на ромите.

„На този ден ние почитаме паметта на загиналите си събратя по време на Втората световна война. Между 500 000 и 1 000 000 са ромите – жертви на нацисткия геноцид. Като участници в армиите на анти-фашистката коалиция и партизанското движение, ромите дават своя принос за победата над нацизма в Европа“, посочват от Сдружение „Ларго“.

Програма на Световния ден на ромите в Кюстендил ще започне в 10 часа с с музикално изпълнение на ромски деца от Обединено детско заведение „Мечта”, филиал “Изток”.

По- късно е предвидено официално откриване на изложба „Ромите в Кюстендилския край – история, бит и култура” от представител на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“.

 

Новини

Честит юбилей на певеца Володя Стоянов!

Published

on

Днес 60 годишен юбилей празнува приятеля на Топ Преса войводата Володя Стоянов!
Празникът е двоен, тъй като  майка му Варвара утре празнува  имен ден.
Честит празник, приятели! Бъдете живи и здрави!
От екипът на Топ Преса!!!

Continue Reading

Таблоид

ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите

Published

on

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.

Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al