Connect with us

Светско

Редица инициативи за Световния ден на ромите в Кюстендил

Published

on

Сдружение „Ларго“ организира Кръгла маса, изложба и други мероприятия по случай 8-ми април, когато се отбелязва Световния ден на ромите.

На Първия световен ромски конгрес, състоял се от 8 до 12 април 1971 г. в Лондон, Великобритания, датата 8-ми април е обявена за Световен ден на ромите.

„На този ден ние почитаме паметта на загиналите си събратя по време на Втората световна война. Между 500 000 и 1 000 000 са ромите – жертви на нацисткия геноцид. Като участници в армиите на анти-фашистката коалиция и партизанското движение, ромите дават своя принос за победата над нацизма в Европа“, посочват от Сдружение „Ларго“.

Програма на Световния ден на ромите в Кюстендил ще започне в 10 часа с с музикално изпълнение на ромски деца от Обединено детско заведение „Мечта”, филиал “Изток”.

По- късно е предвидено официално откриване на изложба „Ромите в Кюстендилския край – история, бит и култура” от представител на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов“.

 

Светско

Със свои стихове учениците от Първо ОУ в Гоце Делчев поздравиха своите учители в навечерието на Деня на народните будители

Published

on

На 1 ноември честваме един от най-светлите български празници – Деня на народните будители! В навечерието на празника учениците от Училищния ученически съвет на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Гоце Делчев поздравиха своите учители със стихотворения, които са тяхно лично творчество. Стихотворението „Празник“ на Ивайла Темелкова от 5 „б“ клас, „Учителю-будителю“ на Александра Цанова от 7 „б“ клас и „Учители-будители“ на Габриела Йончева от 4 „а“ клас достигнаха до любимите учители. Така възпитаниците на Първо ОУ изказват признателността си към своя любим учител-будител.

Честит празник!

Continue Reading

Светско

Страхотна инициатива на учителите от училището в хаджидимовското село Абланица, гостуваха на всички бивши колеги, и им връчиха грамоти и цветя в навечерието на Денят на народните будители

Published

on

В навечерието на 1 ноември – Денят на народните будители ръководството и учители от  СУ “Св. Паисий Хилендарски”в хаджидимовското село  Абланица

посетиха бивши учители на училището по домовете като им поднесоха цветя и им връчиха почетни грамоти по повод 95 години светско училище в с. Абланица.

На г- н Юсеин Гърбев беше връчен и почетен плакет за цялостен принос за развитието на училището.

Всички бяха силно развълнувани от срещатата на различните поколения учители от родното училище!

Честит 1 ноември, скъпи учители!

Бъдете здрави и съхранявайте духа на българското образование!

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ