Костадин Хазуров на път да влезе в историята на ЦСКА и българския футбол

Костадин Хазуров е голмайстор на ЦСКА до момента и 

Неврокопчанинът има вече 28 попадения за своя тим, които са с 2 повече от прекия му конкурент Преслав Йорданов, който има 26

За последно родения в Гоце Делчев нападател се разписа при домакинството срещу „Чико“(Бяга), когато направи хеттрик, както направи и срещу „Велбъжд“ преди това. Освен него „южняшката връзка“ в срещата допълнипавел голо и съгражданинът му Павел Головодов, който тогава вкара веднъж, както направи и Момчил Цветанов. Доброто е, че юношеският национал от града край Места вече бележи редовно и това неминуемо му спечели място сред титулярната единадесеторка.

Що се отнася до спора между Костадин Хазуров и Преслав Йорданов за титлата топреализатор на групата и на клуба за сезон 2015-2016 то техните попадения са фиксирани във всички турнири. За първенство неврокопчанинът има предимство с 22 точни удара пред  17 за неговия съотборник, който обаче е с по-добър коефициент в мачовете за Купата на България, където има отбелязани 9 срещу 5 за гоцеделчевеца.

Ясно е обаче едно – двамата трудно ще подобрят постижението на Атанас Курдов за най-много голове за първенство в един сезон през новия век. Той вкара впечатляващите 46 гола за „Ботев“( Пловдив) в Югоизточната „В“ група през сезон 2010-2011 г. Тодор Колев пък се разписа 44 пъти за „Спартак“(Плевен), и то в „Б“ група през 2000-2001 г. Причината двамата да не достигнат въпросните върхове е, че Костадин Хазуров и Преслав Йорданов може да се окаже треньорът Христо Янев, който ги редува на върха на атаката, докато Курдов и Колев бяха без конкуренция в отборите си.

Това обаче може да бъде „компенсирано“ за двамата, които са на път да влязат в историята на ЦСКА и на футбола в България като станат най-резултатните футболисти на армейците в едно първенство през новия век. От 2000 г. най-много голове в един шампионат е вкарал Христо Янев – 22 в „А“ група през 2004-2005 г. Въпреки това голмайстор тогава стана Мартин Камбуров с 27 за „Локомотив“(Пловдив). Вторият най-резултатен футболист на 31-крат-ните шампиони в един сезон през новия век пък е помощник-треньорът на Христо Янев – Владимир Манчев. Той вдигна приза за голмайстор на А група през сезон 2001-2002 г. с 21 попадения.

Надеждата на феновете на футбола в Гоце Делчев е Костадин Хазуров да продължи да бележи и да прослави името на родния си град. Те нямат нищо против заедно със съгражданина му и новоизгряла надежда на „червените“ Павел Головодов да отбележат голове още тази неделя „у дома“ на градския стадион в града край Места, където ще гостуват на „Беласица“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене