Лично шефът на ЗС на БФС Валентин Чакъров инспектира днес стадиона в Гоце Делчев за мача „Беласица“ и ЦСКА

Управникът ще се запознае на място с условията, които предлага съоръжението, за да се осигури сигурността на феновете в един от най-чаканите двубои на Югозапада

Той ще провери сектора за гости и пропускателния режим, както и ще даде инструкции за срещата. Това едва ли ще затрудни неврокопчани, които само преди 3 години посрещаха агитки на родните грандове, докато бяха в „А“ група.

На стадиона има укрепен сектор за феновете на визитиращия отбор, които се очаква да бъдат повече от 400 само в „клетката“, където са ултрасите на армейците. По всяка вероятност ядрото от тях ще бъде съставено от привърженици на ЦСКА от гоцеделчевския регион, Сандански, Разлог, Добринище и Банско, където има сериозни техни фракции. Всички те заедно с останалите запалянковци ще влизат на стадиона срещу 5 лв., които ще могат да се закупят в деня на мача, стана ясно от решението на „Беласица“(Петрич), който формално е домакин на срещата. От там пък се надяват повече любители на футбола да дойдат на градския стадион и да подкрепят своите любимци.

Със сигурност по-голямата част от публиката ще бъде местна, имайки предвид, че в отбора на 31-кратните шампиони две от звездите му са с неврокопски корени – голмайсторът на югозападната „В“ група Костадин Хазуров и юношеският национал Павел Головодов.

Освен чисто административните въпроси относно самото съоръжение се очаква да се уточни и начинът на пропускане на феновете, а така също и охраната на събитието, което се води от особена важност и особен обществен интерес. За това говори и фактът, че независимо от всичко търсенето на билети за срещата, която ще се играе от 15.30 в Гоце Делчев, вече е налице и е доста сериозно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене