Българите ще плачат от бедност: Борисов огласи жесток гаф на Петков и Василев ВИДЕО

Според лидера на ГЕРБ от „Продължаваме промяната“ всъщност искат и се надяват на избори, за да се спасят

Ще се опитам да съм кратък заради температурите. Така започна речта си бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изявление пред симпатизанти в Ямбол.

„Основната дилема пред нас, която ще разсека, е относно третия мандат. За нас е добре да се направи правителство с него, но за държавата не е“, смята той.

По думите му Нинова е потвърдила неговите думи – „Войната за едни е лошо нещо, а за други е добро. Войната носи ръст за България – изнасяме за 2,7 млрд. долара. Това обаче от ползва ли е за гражданите и бизнеса“, запита той.

„Щях да натоваря мощностите до дупка, за да ползваме най-евтиният ток в Европа, но и да имаме износ. Сега сме като Африка – изнасяме полуфабрикати“, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му такова е положението и с горивата: „Изнасяме огромни количества петрол и бензин. Правим ги на ишлеме“, каза той.

Според него инфлацията и горивата вдигат хляба, а не липсата на ДДС. „ГЕРБ нямаше да позволи нищо от това да се случи“, категоричен бе политикът.

„ПП не искат правителство. За август прогнозата за газа е 40%. Вие може ли да говорите за правова държава, колеги от ПП, когато на 13-и юли връщате цена с 32% по-голяма. Ако си произвеждал нещо до 13 юли и изведнъж цената му става с 32% повече, какво правиш с пазара и с тази стока. Какво правиш и с работните заплати? Ама такива въпроси няма, защото не са изгодни. Това не е правова държава, това не е неутрален регулаторен орган“, каза той по адрес на КЕВР.

По думите му няма прогноза и за август. „Те нямат от къде да докарат газ. Искат бързо да избягат и да докарат реториката от преди две години, за да се спасят“, каза още Борисов.

Според него инфлацията е чудовищна. „Такова чудовищно обедняване на българите няма“, отсече той.

„Два пъти съм вадил държавата от криза“, подчерта още Борисов.

„Това са фамилиите, които ви управляват“, каза той.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене