Преглед на местния печат

„Вяра“

Екокатастрофа! Дупничани: Роми изсекоха дърветата до Вангелова чешма, пътят пропада, пръкнаха се нови сметища

Екологична бомба цъка в най-големия жилищен квартал в Дупница жк „Бистрица”, след като роми отрязали всички дървета на пътя до Вангелова чешма, подадоха сигнал обезпокоени дупничани. Екип на „Вяра” се убеди, не само че има изсечени дървета, но и пътят е в злокобно състояние – със зейнали шахти и разхвърляни купчини боклуци.

 

Шефът Иво Трайков напуска полицията в Самоков, за поста му гласят ловеца на ало измамници Филип Благоев – той се дърпа

Иво Трайков напуска шефския пост в РУ – Самоков по свое желание. Той събрал колегите си и им оповестил решението. Според запознати Трайков е повишен в длъжност и го гласят за криминалист №1 в София област.

 

Димитър Станоев от Благоевград в кома, след като влак смаза колата му на прелеза в Бело поле, дъщеря му с пукнат череп

Автомобил, в който пътувало семейство с дете, бе смазан до неузнаваемост на неохраняемия прелез при благоевградското село Бело поле. Най-тежко е състоянието на бащата Димитър Станоев – водач на автомобила, който е в кома, със сериозно мозъчно нараняване, и на детенцето, което е на година и 9 месеца. И тримата пострадали са откарани  в „Пирогов”. Майката Адриана работи като медицинска сестра в онкологията на благоевградската болница.

 

Радомирският лихвар Юлиян Димитров събори с фадрома дърводелския цех на бизнесмените Гърменов и Левенов в Баня

Радомирският лихвар Юлиан Димитров с фадрома разруши дърводелския цех на бизнесмените Иван Гърменов и Илия Левенов от рaзложкото село Баня. Той разбил металната врата и разрушил стените на изгореля преди около половин година цех. Вандалът е заснет от камери, които също изпочупил. Една от камерите обаче оцеляла и именно на нея ясно се виждало как един от аверите му сочи устройството, след което той се хваща за глава и се дръпва встрани. По-късно Димитров чупи камерата.

 

Багери срутиха килиите на Държавна сигурност в Благоевград, братовчедите Елмира Въчкова и Асен Ушев строят кооперация

Багери срутиха до основи сградата на бившата милиция в Благоевград, където през 60-те години на миналия век се намираха и килиите на бившата Държавна сигурност в града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене