На вниманието на Кирил Манов, главен специалист „Обществен ред” в Община Благоевград, ОД на МВР – Благоевград и ОДБХ Благоевград! КАРУЦИ НА ПЪТЯ – ДОКОГА???

Ежедневно по улиците на Благоевград преминават ППС с животинска тяга. До кога ще продължава това? Читатели на Топ Преса ежедневно подават сигнали в редакцията ни. За да бъдем максимално полезни на хората публикуваме улиците, които са позволени за движение на ППС-та теглени с животинска тяга.

Движещите се в посока благоевградското село Айдарово, могат да преминат през улиците „Полковник Борис Дрангов“; „Свобода“; „Симеон Радев“ в посока село Еленово. Каруците могат да преминат отново по улица „Полковник Борис Дрангов“; както и улиците „Георги Андрейчин“ и „Рила“.

Движещите се в посока благоевградският квартал „Струмско“ имат право да преминат през улиците „Полковник Борис Дрангов“; „Свобода“; „Симеон Радев“ и булевард „Пейо Яворов“, като се търси друг алтернативен вариант, за да се ограничи пътя именно през един от най-добрите булеварди в града. В посока Промишлената зона на Благоевград, каруците могат да преминават през квартал „Грамада“, село Покровник, улиците „Полковник Борис Дрангов“; „Балкан“ и „14 полк“, като също се търсят алтернативи и на тази улица.

В посока за селата Дъбрава, Рилци и Бело Поле, ППС-та теглени с животинска тяга имат право да преминат, през улиците „Полковник Борис Дрангов“; „Балкан“, „Ал. Стамболийски“, булевард „Димитър Солунски“, улиците „Славянска“ и „3 март“. В посока село Бистрица разрешени за движение на каруци са улиците „Полковник Борис Дрангов“ и част от булевард „Ал. Стамболийски“ по пътя за парк „Бачиново“ и парк „Бистрица“.

Това са местата, където могат да се движат каруци, навсякъде другаде е в нарушение на наредбата. За да може тези ППС – та с животинска тяга да се движат на територията на община Благоевград, в това число част от централна градска част и прилежащите села, за всяко едно подобно превозно средство се изисква регистрация. Хората, които имат нужда от това, си подават заявления в общинска администрация Благоевград, свиква се комисия и се разрешава при какви условия може да го ползват. Важно е да се знае, че това се съгласува и с изисквания от Закона за движение по пътищата на Република България.

Има изисквания, които трябва да се спазват в това число – поставяне на светлоотразители, тоест трябва да има червени светлоотразители, за да не се допускат ПТП. Друго важно изискване е самите животни да не замърсяват пътищата в града ни. Много често конете са пуснати на свободна паша пред блоковете в кварталите Струмско, Грамада и Еленово…

KaruciВ редакцията на Топ Преса читатели изпратиха снимки на каруци, които преминават по бул. “Васил Левски” и бул. “Джеимс Баучер” и двете улици не са в списъка на позволените. Хората се интересуват до кога законите няма да важат за циганите. “Ние плащаме застраховки, прегледи, винетки, данъци, а циганите нищо”. Пишат в писмата си нервни читатели…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Karuci-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене