ГОРАТА ВЛИЗА В НЯКОЛКО ГРАДА

Изложбата „Подобри гората“ гостува в Кюстендил на 6 април 

g4 (1)

Специална пътуваща изложба ще „доведе“ гората в шест български града и на територията на Sofia Ring Mall. Събитието е сред акцентите в тазгодишната Седмица на гората и е фокусирано върху екосистемните ползи от горските продукти.

Изложбата „Подобри гората“ ще запознае посетителите с красотата на горските територии у нас, как те помагат на хората и как даровете на природата променят ежедневието ни.

Пътуващата експозиция е под формата на киоск с аниматор. Освен да разгледат паната, посетителите могат да седнат на специално обособен кът с пънчета. Естествените „табуретки“ предоставят възможност на децата да научат повече за различните дървесни видове и сами да определят възрастта им.

По време на изложбата посетителите имат възможността да играят с приятели на популярната в цял свят Jenga. Играта с дървени блокчета води до развиване на физическите и умствените способности. Тя изисква от играчите сръчност, добра координация и способности за изграждане на стратегия.

Пътуващата изложба стартира на 4 април в Стара Загора, на площада пред Общината. Ден по-късно ще е в Асеновград, а на 6 април ще стигне до гражданите на Кюстендил. На 7 април експозицията ще бъде показана във Велико Търново, пред Летния театър в парк Марно поле.

На 8 април изложбата „Подобри гората“ ще посети Русе, а мястото отново е площадът пред Общината. На 9 април горският павилион ще гостува във Варна, на входа на Морската градина.

Организаторите очакват над 50 000 посетители в шестте града. След това жителите и гостите на столицата също ще имат възможността да посетят изложбата. Неин дом става Sofia Ring Mall. От 11 до 17 април посетителите на търговския център ще научат как продуктите на гората се превръщат в мебели, гориво, храна и лекарства.

Повече за изложбата „Подобри гората“, обиколката по градовете и другите събития в Седмицата на гората може да се открие на страницата „За гората“ във Facebook.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене