ОБИРАТ ПАЦИЕНТИ СЪС ЗАПИС НА ЗАПОВЕД В БЛАГОЕВГРАД! Експерт на Москов и лекар на ГЕРБ ги изнудвали. (СНИМКА)

Снимка: BNews

„Болницата е задължила през 2010 г. пациент да подпише Запис на заповед поради факта, че е напуснал по-рано отделението, което лишава болницата от възможността да вземе пари от Здравна каса.“

Bnews разполага с документ, който доказва начина, по който са се разплащали пациентите на МБАЛ Благоевград по времето, когато шеф на борда на директорите на болницата е била експертката на Министерство на здравеопазването д-р Нелия Микушинска, а директор – настоящият шеф на спешната помощ в региона д-р Красимир Михайлов, поставен на поста по предложение на ГЕРБ.Имаме и информация зе практитата се е запазила и до ден днешен.
От документа става ясно, че болницата е задължила през 2010 г. пациент да подпише Запис на заповед поради факта, че е напуснал по-рано отделението, което лишава болницата от възможността да вземе пари от Здравна каса.
Записът на заповед е без въведена сума, но е подписан от длъжника, тоест може да бъде допълнена произволна сума и човекът да бъде осъден да заплати.
Подобна практика е абсолютно недопустима според всички правни и морални норми, смятат юристи.
Bnews ще продължи да следи темата. В редакцията сме готови да дадем гласност и на други подобни опити за измама в родното здравеопазване.

www.bnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене