Мъртвопияна разложанка хванаха полицаите

34-годишна дама от Разлог бе заловена да шета солидно почерпена из улиците на града

Дрегерът отчете своеобразен рекорд, на който и мъжете могат да се учудят. Това се случи около 03:00 часа, когато униформените спрели управлявания от жената с инициали Е.Ц. лек автомобил „Деу Тико“ на път II-19 край Разлог. Служителите на органите на реда установили без сериозни затруднения, че жената се качила зад волана след солидна почерпка.
Дрегерът отчел наличието на 2,33 промила в издишания въздух, което говори за добра сериозните количества алкохол, погълнати от младата разложанка.
Нарушителката е задържана за срок от 24 часа. Срещу нея е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал. 1 от НК.

Случаят и за жена е от „средна величина“, имайки предвид, че преди време в Панагюрище 40-годишната А.К бе заловена зад волана с 3.28 промила.

Рекордът в България обаче се държи от варненка С.З на 52 години, която втрещи медиците, след като бе приета във Варненската военноморска болница с близо два пъти повече алкохол.

Куриозното в случая тогава бе, че има описани смъртни случаи на такова количество алкохол в кръвта, а жената е била с ясно съзнание, макар и объркана и дезориентирана, въпреки близо 6-те промила алкохол, установени при теста. Бяха установени увреждания на костния й мозък и черният дроб и много кръвоизливи.

Пациентката не е употребила фалшив алкохол, установиха лекарите. Според информацията количеството е натупвано в продължение на дни, когато е пила, без да се храни. Казала на лекарите, че има житейски проблеми. Близките са дарили кръв и на жената е прелята плазма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене