ВИДЕО: Ангел Джамбазки: Атентатът в Брюксел е резултат от безотговорната политика на европейските лидери

Атентатът в Брюксел от миналата седмица е резултат от няколко десетилетия безотговорна политика на т.нар. „европейски лидери“. Това заяви по време на пресконференция в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му, това е политика на плюшени мечета, на либерално лицемерие и празни приказки за интеграция, псевдотолерантност и мултикултурализъм.

„Т.нар. „полезни идиоти“ твърдят, че бежанците и терористите са различни неща. Това е дълбоко лъжливо и погрешно твърдение. Дори белгийските служби потвърдиха, че с нелегалните мигранти се промъкват бойци на „Ислямска държава, подготвени да за градски битки“, коментира евродепутатът.

Той допълни, че „полезни идиоти“ има и у нас и в цяла Европа. Може да се разпознаят по това, че говорят за толерантност, интеграция и мултикултурализъм.

Категоричен е, че България трябва да притисне Европа за това външната граница на Съюза, която се пада и наша южна граница да стане непреодолима преграда за нелегалната миграция.

„Това не може да продължава по този самоубийствен начин. Столицата на Европейския съюз стана столица на европейските джихадисти. Няма шанс да застанем срещу тях с плюшени меченца“, каза още Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене