ВАЖНО ЗА ПАЦИЕНТИТЕ! Само два дежурни кабинета ще работят в четвъртък в Благоевградско

„Лекарите от извънболничната и болнична помощ в Пиринско излизат на протестни действия в четвъртък, 31 март. Същия ден ще работят единствено два дежурни кабинета, които ще приемат само спешни случаи”, поясни д-р Дафина Тачова, председател на Дружеството на общопрактикуващите лекари в Благоевградска област и член на Националния съвет на БЛС.

„В сряда представители на различни здравни структури от областта за извънболнична и болнична помощ ще обсъдим начина на провеждане на протестните действия в Благоевград, които се организират от УС на районната колегия и Дружеството на общопрактикуващите лекари. Не е вярно, че изкуственото разделение на медицинските дейности в пакети и други нормативни актове водят след себе си до положителни ефекти. Не е вярно, че има изобилие от талони за консултации, не е вярно, чебюджетът за извънболнична медицинска помощ нараства съобразно потребностите на населението.

Въвеждането на пръстовия отпечатък няма да подобри качеството, контрола и достъпа до медицинска помощ, напротив, ще доведе до опашка от чакащи пациенти в коридорите, които задължително трябва да попълнят и декларация за съгласие или несъгласие.

Настояваме проектът за решение на Надзорния съвет на НЗОК /заместващ НРД 2016/, който е изготвен едностранно и в момента се обсъжда, незабавно да бъде оттеглен. В противен случай ще потърсим правата си в съда. Декларираме, че при влизането му в сила няма да работим съгласно предвиденото в него, и заявяваме, че последствията за пациентите, породени от липсата на адекватна здравна помощ, ще носят отговорните лица”, заключи от името на колегите си д-р Дафина Тачова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене