Уникално: Вижте „Английският Гърмен“

zx450gy250_2730905

Къщи за разрушаване в „английския Гърмен“. Това малко и почти завършено кварталче в английското градче Шиърнес (на брега на Северно море на изток от Лондон), състоящо се от 35 къщи за продажба на ниски цени, предстои да бъде разрушено от местната община, защото височината им е 1.70 метра над разрешеното по план.

Къщите са построени от частната строителна компания Моут Ноумс срещу инвестиция от 6.2 милиона лири стерлинги. Строителят посочва, че мястото е под морското равнище и за да не се наводнят къщите се наложило да ги повдигнат. Общинарите не са впечатлени от обяснението и ще пратят скоро булдозерите.

Между другото, на 50-ина метра от брега на градчето, под 15 метра морска вода са останките на американския военен кораб Ричард Монтгомери, които заседнал в плитчините през 1944 година, натоварен с 1 400 тона експлозиви. Тъй като било опасно да го спасяват, просто го потопили там. Експлозивите са още в кораба. На влизане в Шиърнес има един стенопис на калкан от къща, който изобразява една озъбена русалка с надпис: Добре дошли в Шиърнес! Ще си изкарате бомба!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене