Преизбраха лидерите на БСП в Белица и Банско

Христо Дунгьов получи доверието на съпартийците си за пореден мандат начело на БСП в Белица, снимки: БСП

Дългогодишният председател на БСП в община Белица бе преизбран. Христо Дунгьов получи доверието на съпартийците си за пореден мандат начело на червената партия в общината.

Той бе избран по време на общинска отчетно-изборна конференция, проведена в събота. Сред официалните гости на партийния форум бяха народният представител Кристиан Вигенин и бившият депутат Емил Костадинов.

За председател на Националния съвет на БСП делегатите номинираха тримата, предложени от основните партийни организации – Михаил Миков, Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев.

Емил Костадинов получи номинация за член на НС на БСП.

Избран бе и нов Общинския съвет на БСП в Белица, съставен от 19 членове.

„БСП трябва да се докаже като полезна партия, която е близо до хората и решава техните проблеми и като партия на бъдещето, която може да предложи цялостен ляв проект за развитието на ‎България“, заяви Кристиан Вигенин на конференцията в Белица.

Депутатът бе гост и на отчетно-изборната конференция на БСП в Банско, на която също бе преизбран досегашният лидер Костадин Дурчов.

Социалистите в Банско номинираха за национален председател на столетницата Михаил Миков. На конференцията присъстваше и областният лидер на партията Юлиян Гошев.

„Новото ръководство на БСП трябва да създаде позитивна атмосфера в партията след конгреса, да спрат вътрешните битки, да засили опозиционната си работа и заедно с това да даде реално съдържание на заявения ляв курс в политиката“, подчерта на форума депутатът Вигенин.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене