УДАР ПО СЕМЕЙНАТА ПАМЕТ! Крадци отмъкнаха 23 гоблена от къщата в Петрич на д-р Хр. Мазнейков и брат му, бродирани от покойната им майка

Крадци нападнаха къщата в Петрич на доктор Христо Мазнейков и брат му, бизнесмена Марчо Мазнейков, и задигнаха 23 гоблена, бродирани от тяхната покойна майка Мери. Кражбата е установена завчера сутринта. Откраднатото има висока сантиментална стойност за двамата братя. Доктор Христо Мазнейков сам съобщи вчера за обира от страницата си във Фейсбук.

61

Брат му Марчо Мазнейков е бивш кандидат за кмет на Петрич от партия „Зелена България”.

Той написа: „Уважаеми приятели. Вчера вечерта е бил извършен грабеж в нашата къща. Къщата на нашите родители, където техният дух още живее. Откраднати са 23 гоблена, бродирани от моята майка, което всъщност е целият й живот. Болката се засилва още повече от това, че ние с моя брат не успяхме да съхраним нейното дело за поколенията след нас. Сега ще остане споменът за една трудолюбива и неуморна жена, която по цял ден бродираше гоблени. Дано тоя над нас раздаде правосъдие”.

Покойната Мери Мазнейкова е работила като служител в Горско стопанство – Петрич. Съпругът й Димитър Мазнейков, който почина през 2011 година, бе дълги години председател на ПАК „Беласица” – Петрич. Той е първият в България, който внедри така наречената вертикална интеграция в селското стопанство. Димитър Мазнейков е носител на всички степени на орден „Георги Димитров” и на най-високото отличие на социализма – „Герой на социалистическия труд”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене