ОбС – Благоевград прие План за противодействие на тероризма

Общински съвет – Благоевград прие План за противодействие на тероризма на територията на общината. Точката беше предложена за гласуване от кмета на града д-р Атанас Камбитов, след решение на Министерски съвет и във връзка с Националния план за противодействие на тероризма. Целта е да бъде осигурена постоянна и адекватна политика за защита на гражданите  на територията на общината.

OBS-blПланът включва координиране на действията на компетентните органи при повишени нива на заплаха от терористична дейност. Той предвижда комплекс от мерки, фокусирани върху превенцията и защита на населението от терористични атаки.

       В Плана е предвидено изграждане и поддържане на система за наблюдение и охрана в застрашени обекти от терористични актове, поддържане в постоянна готовност на сили и средства за действия, както и обучение на органите за ръководство на силите и населението за действие при извършване на терористично нападения.

Мерките предвидени в Плана за действие са насочени най-вече към места, където се събират големи групи хора. В това число влизат стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, както и големите търговски обекти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене