Близо 7 000 000 лева преведе  за  строителство в училищната инфраструктора  правителството на  ГЕРБ  на община Гърмен , отделно близо 1 000 000 лева са преведени и  на Първо ОУ в Гоце Делчев за нов  учебен блок №2

Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов днес преведе близо 7 милиона лева  за строителни дейности в училищната сфера на община Гърмен . Най- много пари са одобрени  за „Реконструкция и разширяване на СУ „ Йордан Йовков „ в село Рибново  в УПИ Х-83,кв.12-нов корпус за спортни дейности . Отпуснатата сума е 4 250 300 лв. , съобщи  добрата новина за  Топ Преса общинския ръководител на ПП ГЕРБ Гърмен Верхад Ислямов .

Правителството на Бойко Борисов  отпуска  още 1 763 ,200 лева за изграждане на детска градина в УПИ 12,кв.18 в село Долно Дряново като с тези пари според  проекта на архитект Валентин Тюфекчиев ще бъде  изградено и красиво дворно пространство и новата детска градина ще бъде обзаведена .

 602 .341 300 лева правителството на Бойко Борисов отпусна и за Пристрояване, надстрояване и реконструкция на втора сграда на Детска градина „Светлина „ също в село Рибново.

 Правителственото решение гласи ,че 965 800 лева се отпускат и на Първо ОУ Св. Св. „Кирил и Методий в Гоце Делчев за изграждане нов учебен блок № 2  в елитното гоцеделчевско училище .

Както нееднократно сме информирали, в Рибново учат над 500 деца. Те са разпределени в 24 паралелки, а класните стаи са едва 16. Децата учат в коридорите и дори в столовата и мазетата.

Миналата година бяха отпуснати 500 000 лева за проекта. Планирано е строителството да се изпълнява на етапи – изграждане на нов учебен корпус, подобряване на материално-техническата база на старото училище, която е изключително влошена, прилагане на енергийно-ефективни мерки, мерки за осигуряване на достъпна среда, текущ ремонт, обзавеждане и оборудване.

Третият етап включва  реконструкция и благоустрояване на дворното пространство.

„Добрата новина която много зарадва  цялото село Рибново дойде дни след като  отбелязахме  патронния празник на СУ „Йордан Йовков“ .Аз съм особено щастлив защото вече съм сигурен ,че децата от Рибново ще  имат и ще учат в едно голямо, модерно и европейско училище . Благодаря от сърце  на правителството на ПП ГЕРБ и на министър  председателя Бойко Борисов което въпреки трудностите осигури финансирането и оставя на поколенията от Рибново и съседните села един светилник на знанието и българската култура. Изграждането на  новото училище в Рибново бе  моя стара мечта и мечта на колегите  учители която се сбъдна “сподели директора на школото Манчо Джуркин.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене