Гоце Делчев може отново да приеме голям спортен форум

Балканиадата по юноши и девойки е съвсем реален вариант Гоце Делчев отново да излезе на международната спортна карта

За тази възможност се заговори напоследък, след като изтече информация, че от БФХ нямат нищо против да дадат на Гоце Делчев домакинството на събитието. Информацията потвърждават и хора, близки до местния ХК „Пирин“, който се събужда от летаргията през последните години и набира все по-голяма скорост. Евентуалното откриване на Балканиадатаа трябва да се случи в края на август и началото на септември като в нея освен формациите на България ще се пуснат още 5 техни съперници, преодолели ситото на квалификациите. Така Гоце Делчев може да приеме отново събитие с международно спортно значение, след като преди доста години, малцина помнят точно колко, градът домакинстваше срещи на юношеските национални гарнитури за различни квалификации.

За да се случи това обаче е нужно да бъде завършена и официализирано откриването на построената „Неврокоп арена“. Това ще стане, след като бъдат извършени довършителните работи по санитарните възли в залата и монтирането на станалите митични въздухопроводи. Приспособленията за вентилацията и отоплението на съоръжението могат да бъдат доставени единствено от Германия. Фирмата изпълнител очаква въпросните съоръжения като забавянето се дължи на технологични проблеми, а не финансови, както тръгнаха слухове. Държавата е изрядна, след като осигури нужните средства, предвидени за построяването на спортното съоръжение. Общината също е изрядна при разпределението на финансите, а освен това осигури и допълнително финансиране. Това са официалните твърдения на институциите, които никой от контрагентите не оспорва.

Според последната информация дългоочакваното откриване на залата ще може да стане факт след поне два месеца, след като минат освен всички строителни работи, проверката на държавната приемателна комисия, но и всички документални формалности, за да бъде всичко изрядно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене