Навръх Благовещение: Николай Георгиев стартира инициатива за възстановяване на храм „Св. Архангел Михаил“ край Стара Кресна

Навръх днешния християнски празник Благовещение кметът на община Кресна Николай Георгиев стартира кампания за възстановяване на храм „Св. Архангел Михаил“ край село Стара Кресна.

По повод благородната инициатива градоначалникът излезе със специално обръщение към жителите на общината. В него се казва:

„Българи, съграждани и жители на община Кресна,

Днес е Благовещение! Най-добрият ден в годината за отпочване на каузи в подкрепа на доброто и от полза за род и родина. Отровата на страха и омразата днес нямат сили да ни сломят, а раните в душите ни от преживяната болка в последните дни заздравяват по-бързо от вчера. Днес е Благовец и е точното време за съзидание и инициативи, които укрепват нашата вяра и въздигнат духа ни.

В хилядолетната история на нашата родина има непреходен извор на упование и надежда, дал на предците ни възможност да се въздигнат от безпросветната тъмнина на варварството до величието на най-големите Европейски империи. Позволил на народа ни да формира своето единство, да се превърне в нация и да преживее най-мрачните периоди на гнет и липса на самостоятелно държавно управление. Формирал неустрашимостта на българския дух и с Българското възраждане и Национално-освободителната епопея дал на бъдещите българи най-светъл житейски пример.

Какво по-хубаво от това, на Благовещение да се обърнем към нашите корени, да изразим солидарност и да застанем зад безпорните ценности, изграждащи българската духовност и формиращи нашето чувство за национална гордост.

Съграждани, жители на община Кресна, сънародници от всички краища на Родината, българи, които живеете и работите в чужбина,

Община Кресна стартира днес кампания за набиране на средства за възстановяването на разрушения през Балканската война храм „Свети Архангел Михаил“ край с. Стара Кресна. Храмът е горд символ на нашата многовековна история и заслужава по-добра съдба от забвението и разрухата, на която го обрича времето.

Подкрепете ни! Дайте вашата лепта, за да възстановим тази светиня! Стартирайте днес подобни инициативи и във вашите общини и съграждайте духа български, за да пребъде във вековете нашата България!

Дълбок поклон към всички бъдещи дарители и спомоществователи на нашето добро дело“.

Николай Георгиев

Кмет на община Кресна.

 

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА НА ОБЩИНА КРЕСНА:

ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК-КЛОН БЛАГОЕВГРАД

BIG  IABGBGSF

IBAN BG08 IABG 7458 8401 2427 00

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ 445100

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ ОТ ЧУЖБИНА 445200

Основание: За възстановяване на храм „Свети Архангел Михаил“ край с.Стара Кресна

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене