Крадец наркоман, атакувал домове на благоевградчани докато спят, влиза в затвора

Крадец, обирал домове на благоевградчани докато спят, влиза в затвора. 32-годишният Благовест Узунов бе осъден на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода, които ще изтърпи в затвор от закрит тип при първоначален строг режим. Делото срещу него вчера се гледа по съкратеното съдебно следствие в Районен съд – Благоевград, без разпит на свидетели.

Криминалнопроявеният благоевградчанин, който е осъждан многократно, се призна за виновен и за трите кражби, които извършил, за да си купи наркотици.

На 23 август миналата година той се прикачил през тераса на първия етаж на жилищна сграда на ул. „Андрей Ляпчев”. Апашът задигнал от апартамента на Васил Смочевски 510 лв., 350 евро и мобилен телефон на обща стойност 1246 лв., взел си такси от бул. „Св. св.  Кирил и Методий” и се прибрал в дома си в кв. „Еленово“.

Парите Узунов изхарчил за една седмица и на 2 септември отново излязъл на нощен „лов“ в квартала, където живеел. Вмъкнал се през отворен прозорец на първия етаж на един от блоковете и от коридора откраднал дамската чанта на Даниела Тасева, в която имало 190 лв. и мобилен телефон. С парите си купил дрога.

На 16 септември вечерта, отново подгонен от абстиненция, тръгнал на среднощна обиколка в центъра на Благоевград, за да краде. На ул. „Цанко Церковски” видял открехната тераса, прикачил се и влязъл в жилището. През това време вътре спяла Катя Гълъбова, която около 4 часа през нощта се събудила и видяла, че лампата в кухнята ту светка, ту угасва. Жената тръгнала натам и се вцепенила от ужас, когато видяла насреща си мургав набит мъж. Среднощният посетител се обърнал кръгом и избягал през терасата с плячката от 85 лв. и 10 евро, които намерил на кухненския плот. Изплашената жена намерила сили да се обади в полицията и крадецът бил арестуван. След това го разпознала и впоследствие Благовест Узунов е обвинен за трите кражби, които извършил при условията на опасен рецидив.

Оттогава той е в следствения арест, след като съдът му налага постоянна мярка „задържане под стража“.

Вчера районният съдия Кристина Панкова го осъди на 5 години затвор, но тъй като делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, наказанието му бе намалено на 3 години и 4 месеца.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене