Представиха дейностите по мегапроекта „Зелена и достъпна градска среда в Благоевград“

благоевград

Специална пресконференция, на която бяха представени дейностите по мега проекта „Зелена и достъпна градска среда в Благоевград“, се проведе днес в университетски център „Бачиново“. Екипът на кмета Камбитов спечели през миналата година проекта, който е на стойност 4 768 063 лева и обхваща изграждането и реновацията на редица улици, велоалеи и природни паркове в областния център. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 4 520 296 лева, а община Благоевград съфинансира значимото начинание с 247 767 лева.

Проектът „Зелена и достъпна градска среда в Благоевград“ включва изграждане и рехабилитация на ул. „Атон“, ул. „Преслав“ и нова велоалея, бул. „Пейо Яворов“ и нова велоалея, ул. „Панайот Волов“, ул. „Гемеджиите“ и рехабилитация на ул. „Солунските атентатори“. Проектът включва изграждане на велоалея от ул. „Броди“ до ул. „Пейо Яворов“, парк между ул. „Даме Груев“ и река Бистрица в кв. 216 и изграждане на парк в ж.к. „Еленово – 1“ – II етап.

Изпълнението на проекта ще допринесе за интегрираното и устойчиво развитие на Благоевград и утвърждаването му като градски център, предоставящ високо качество на живот, безопасна и уютна жизнена и работна среда, възможности за интеграция на гражданите в неравностойно положение, както и притегателен център за посетители и инвеститори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене