Стартъп конференция в Благоевград ще помага на бъдещи предприемачи

За пета поредна година StartUP@Blagoevgrad организира конференция за предприемачество в Благоевград. Форумът ще се проведе на 26 и 27 март в Студентски център „Америка за България“ в града. Конференцията цели да помогне на бъдещи предприемачи да разработят и развият бизнес идеите си. Всяка година събитието събира повече от 300 гости, сред които са представители на бизнеса, експерти, ментори, предприемачи и инвеститори от региона и цялата страна. През двата дни на конференцията ще бъдат проведени лекции и уъркшопи, които да помогнат на младите в основаването на собствен бизнес.

Събитието

Тази година има няколко промени във формата, като за разлика от предишните конференции, тази ще се проведе изцяло на английски език, разказва вицепрезидентът на StartUP@Blagoevgrad Теодор Стоянов. Сред новостите е и добавянето на практически занимания по design thinking, иновативно решаване на проблеми и други. В програмата на стартъп конференцията има и организирани кръжоци, където под насоките на професионалисти ще се упражняват практически трикове за създаване и промотиране на бизнес идеи.
Подбраните лектори са хора, успели в различни сфери на бизнеса. Те ще представят своите компании, ще поставят гостите в различни бизнес ситуации и ще дадат отговори на често задаваните от бъдещите предприемачи въпроси. А в края на деня участниците ще са преминали през процеса на създаване и развитие на една компания. Сред лекторите са Симеон Прусийски от организацията Startup Masters, Марияна Хамънова, основател на Cleantech Bulgaria, Златин Цветков от импровизационен театър „ШиЗи Про“ и др.

Организацията

Билети за конференцията ще може да се купят на място и онлайн на сайта www.startupatblagoevgrad.org на цена 15 лв. Основен партньор на събитието е Американският университет, а организатор е екипът на StartUP@Blagoevgrad, съставен изцяло от студенти ентусиасти. StartUP@Blagoevgrad е част от фондация StartUP, която стои зад най-мащабното събитие за предприемачи в България – StartUP Conference Sofia. Ежегодният форум събира в столицата десетки нови компании, ентусиасти и потенциални инвеститори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене