Фирмата на общинския съветник от ГЕРБ Милчо Караджов е сред най-големите длъжници на общинската хазна в Кресна

Със задължения от 14 639 лв. и 27 ст. фирмата на общинския съветник от ГЕРБ Милчо Кадраджов в Кресна – „Карета – Милчо Караджов – Виолета Караджова” е сред най-големите длъжници на общинската хазна в града, сочи справка на общината.

pik-2Според коментарите на хора в Кресна двамата със съпругата му Виолета стопанисват известни заведения в региона, дърводелски цех, фурна и др.

Друг длъжник на община Кресна е бизнесменът Андон Алексов, собственик на фирма „АДА” ЕООД за товарен и автомобилен транспорт. Задълженията му са на стойност 24 867 лв. и 50 ст. След това се нарежда търговската фирма „Кондор”, собственост на Васил Десподов, която е със задължения от 10 436 лв. и 79 ст. Веднага след него е фирмата на брат му Евгени Десподов – „Диамантинвест”, която има задължения от 7 249 лв. и 31 ст., според справката от общинската администрация. Местните хора в градчето казват, че двамата братя извършват търговска дейност повече от 20 години.

Следващият длъжник на община Кресна е шивашката фирма „Елиат – К”, собственост на Виктор Ташев. Тя е със задължения 12 776 лв. и 80 ст. Фирмата е за производство на облекло и работи в региона близо 10 години. Шивашката Фирма „Пчел” на Васил Иванов също е сред десетте длъжника със сумата от 8397 лв. и 55 ст. Останалите са фирма „Мак – Бел” със задължения от 5 934 лв. и 13 ст., фирма „РИМ КОМЕРС” на Милка Стоева, дължаща 4 786 лв. и 27 ст., фирма „Вили Транс” със задължение от 6 384 лв. и 69 ст., както и фирмите „НИКУЛИ” и „УУД ЛЕНД”, съответно с висящи задължения от 4 460 лв. и 27 ст. и 4 419 лв. и 90 ст.

Кметът на община Кресна Николай Георгиев коментира: „Всички тези задължения на въпросните фирми са част от оставеното ни „наследство” от предшественика ми Илиян Кръстев. Важно е да се знае, че към момента с тези хора имаме специални споразумения и по-голяма част от тях вече дори започнаха да погасяват задълженията си”, категоричен бе той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене